Gallery

matongé

“It is time for parents to teach young people early on that in diversity there is beauty and there is strength.”

― Maya Angelou

Here is what wikipedia has to say (with a google translation below)

“Matonge (uitgesproken [matɔŋge]?) is een wijk in de Brusselse gemeente Elsene. De wijk wordt soms ook wel “Klein Zaïre” genoemd.

De wijk is gelegen tussen de Waversesteenweg en de Elsensesteenweg, vlak onder de Kleine Ring nabij de Naamsepoort. De wijk is ontstaan doordat de studenten van Afrikaanse (voornamelijk Congolese) afkomst zich hier vestigden in de jaren 60, in de Maison Africaine (Afrikaans Huis, Maisaf). In de loop der jaren is de wijk een mengelmoes geworden van gegoede studenten en armere vluchtelingen en studenten. De lokale middenstand richt zich op Afrikaanse en Europese klanten.Matonge is ook een wijk in Kinshasa.”

“Matongé (pronounced [matɔŋge]?) Is a district in the Brussels municipality of Elsene. The district is also sometimes called “Little Zaire”.

The district is located between Waversesteenweg and Elsensesteenweg, just below the inner ring near the Porte de Namur. The district was created by students of African (mainly Congolese) origin who settled here in the 60’s, the Maison Africaine (African House, Maisaf). Over the years, the neighborhood has become a hodgepodge of wealthy students and poorer students and refugees. The local middle class comprises those of African and European origin.

Matongé is a neighborhood in Kinshasa.”

I would love to know what you think?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s